Ukratko o bendu

BOMBA BAND je sastav koji je prisutan na estradi više od 20 godina, a koji čine vrhunski muzičari sa bogatim iskustvom. Svi muzičari su muzički obrazovani, sviraju na više instrumenata, pevaju višeglasno i imaju licence Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije, tj. Udruženja muzičara Džeza, Zabavne i Rock muzike Srbije .
Dodatni kvalitet članova benda je u tome, što su svi prošli put od Kulturno-umetničkih društava, pa do profesionalnog bavljenja muzikom.
U svom dugogodišnjem iskustvu, sa velikim zadovoljstvom, BOMBA BAND je sarađivao sa mnogim velikanima domaće narodne i tzv. zabavne muzike, kao što su: Bora Spužić-Kvaka, Jordan Nikolić, Mirjana Beširević, itd. pa do zvezda moderne folk muzike kao što su Maja Nikolić, Dara bubamara, Mira Škorić, Roki, Dima i sl.


NAŠ CILJ


 

BOMBA BAND u "Jezeru"

BOMBA BAND u “Jezeru”

Bomba band u Jezeru

Cilj benda je da sačuva od zaborava stare i kvalitetne pesme bez obzira na to kom muzičkom pravcu pripadaju.
U vreme hiperprodukcije, suočavamo se sa deficitom tekstopisaca, kompozitora i aranžera. Svedoci smo sve većeg broja prelaska muzičara iz Rock and Roll pravca u „narodnjake”, kao i obrnuto, tako da se granica između ova dva muzička pravca sve teže nazire.
Prisustvujemo rađanju jednog mutantskog muzičkog pravca gde se svira Rock a pevaju ga pevači narodne muzike zajedno sa trilerima koji su karakteristični za folk muziku.
Sve manje je ukusa u današnjim tekstovima i stilu oblačenja velikih zvezda koje više ulažu u garderobu i spotove, nego u pesme i ličnu nadogradnju i edukaciju iz oblasti pevanja.
Više se pažnje poklanja aferama i tračevima u žutoj štampi, nego nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima.

Obzirom da broj članova BOMBA BAND-a  na pozornici sve češće diktira veličina prostora, tj. podijuma za bend i platežna moć onoga ko nas angažuje, odlučili smo da broj članova usklađujemo prema gore navedenim elementima.
Tako okosnicu benda čine

  • BOMBA (gitara i vokal),
  • NEŠA (harmonika, klavijatura i glas)
  • Vanja (vokal)

a od nedavno, su nam se pridružili još i 

  • Sanja (vokal) i
  • Ćule (klavijatura i vokal)

Povremeno nam se pridruže i ostali dugogodišnji članovi benda  (Miško, Džimi, Milanče, Albert, Andrej i drugi). Pročitajte više o članovima benda.


REPERTOAR BEZ ŠUNDA


Veoma širok repertoar koji će zadovoljiti svačiji ukus izdvaja BOMBA BAND od drugih sastava. Svira se starogradska, izvorna narodna muzika, komponovana folk muzika, kao i tzv. EX-YU Pop i Rock.

BOMBA BAND u Starom dvoru

BOMBA BAND u Starom dvoru

Repertoar BOMBA BAND-a je pažljivo odabran i zadovoljava visoke kriterijume po pitanju muzičkog ukusa. Kao što je već navedeno, trudimo se da sačuvamo od zaborava sve one lepe pesme koje nas vraćaju u neko srećnije vreme, barem kada je u pitanju muzika. Naša publika ih uvek, sa oduševljenjem, sluša i upravo zato se BOMBA BAND razlikuje od ostalih bendova. Nemoguće je izuzeti iz repertoara komercijalne pesme, jer su one tražene od strane publike, ali svakako biramo šta ćemo uvrstiti u repertoar, a šta ne.
Upoznajte se sa našim repertoarom bez šunda. Gotovo svi stalni članovi bend-a su traženi i angažovani od strane drugih afirmisanih bendova i izvođača na njihovim projektima.