UKRATKO O BENDU

BOMBA BAND je sastav koji je prisutan na estradi više od 20 godina, a koji čine vrhunski muzičari sa bogatim iskustvom. Svi muzičari su muzički obrazovani, sviraju na više instrumenata, pevaju višeglasno i imaju licence Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije, tj. Udruženja Rock muzičara Srbije. Dodatni kvalitet članova benda je u tome, što su svi prošli put od Kulturno-umetničkih društava, pa do profesionalnog bavljenja muzikom. U svom dugogodišnjem iskustvu, sa velikim zadovoljstvom, BOMBA BAND je sarađivao sa mnogim velikanima domaće narodne i tzv. zabavne muzike, kao što su: Bora Spužić-Kvaka, Jordan Nikolić, Mirjana Beširević, itd. pa do zvezda moderne folk muzike kao što su Maja Nikolić, Dara bubamara, Mira Škorić, Roki, Dima i sl.


NAŠ CILJ


Jelena, Neša i Bomba u "Staroj kapetaniji"

Jelena, Neša i Bomba u “Staroj kapetaniji”

Cilj benda je da sačuva od zaborava stare i kvalitetne pesme bez obzira na to kom muzičkom pravcu pripadaju. U vreme hiperprodukcije, suočavamo se sa deficitom tekstopisaca, kompozitora i aranžera. Svedoci smo sve većeg broja prelaska muzičara iz Rock and Roll pravca u „narodnjake”, kao i obrnuto, tako da se granica između ova dva muzička pravca sve teže nazire. Prisustvujemo rađanju jednog mutantskog muzičkog pravca gde se svira Rock a pevaju ga pevač ili pevačica narodne muzike zajedno sa trilerima koji su karakteristični za folk muziku. Sve manje je ukusa u današnjim tekstovima i stilu oblačenja velikih zvezda koje više ulažu u garderobu i spotove, nego u pesme i ličnu nadogradnju i edukaciju iz oblasti pevanja. Više se pažnje poklanja aferama i tračevima u žutoj štampi, nego nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima. Obzirom da broj članova benda sve češće diktira veličina prostora, tj. podijuma za bend i platežna moć onoga ko angažuje bend, odlučili smo da broj članova usklađujemo prema gore navedenim elementima. Tako okosnicu benda čine BOMBA (gitara i glas), NEŠA (harmonika, klavijatura i glas) i JELENA (pevačica), dok su tu i ostali dugogodišnji članovi benda koji nam se pridružuju kad kod se za to ukaže prilika (Vanja, Miško, Džimi, Vlada-Brada, Milanče, Andrej…). Pročitajte više o članovima benda.

 


REPERTOAR BEZ ŠUNDA


BOMBA BAND ima veoma širok repertoar koji će zadovoljiti svačiji ukus. Sviramo starogradsku, izvornu narodnu muziku, komponovanu folk muziku, a sviramo i tzv. EX-YU Pop i Rock muziku.

BOMBA BAND u Starom dvoru.

BOMBA BAND u Starom dvoru.

Repertoar BOMBA BAND-a je pažljivo odabran i zadovoljava minimum muzičkog ukusa. Kao što je već navedeno, trudimo se da sačuvamo od zaborava sve one lepe pesme koje nas vraćaju u neko srećnije vreme, barem kada je u pitanju muzika. Naša publika ih uvek, sa oduševljenjem, sluša i upravo zato se BOMBA BAND razlikuje od ostalih bendova. Nemoguće je izuzeti iz repertoara komercijalne pesme, jer su one tražene od strane publike, ali svakako biramo šta ćemo uvrstiti u repertoar, a šta ne. Upoznajte se sa našim repertoarom bez šunda.
Gotovo svi stalni članovi bend-a su traženi i angažovani od strane drugih afirmisanih bendova i izvođača na njihovim projektima.